Unió europea al dia

3:42 / Publicat per Unió Europea(Portugal) /

Praga intenta sortejar la crisis en plena presidencia de la UE

El primer ministre chec i president aquest semestre del Consell Europeu, Mirek Topolanek, va presentar ahir la seva dimissió al cap de l'Estat, el euroescéptico Václav Klaus. L'Executiu tricolor de Topolanek, integrat per conservadors, democristianos i verds, va caure el dimarts en una moció de censura de l'opositor Partit Socialdemocrata.

"Estic preparat per a nomenar un Govern que es recolzi en un acord parlamentari i no estigui basat en diputats tránsfugas", va dir Klaus després de la reunió amb Topolanek.
El ja dimisionario primer ministre va assolir en el seu moment la investidura amb el suport de dos diputats socialdemòcrates que li van donar contra el criteri dels quadres del partit d'esquerres.

Les enquestes donen quatre punts d'avantatge als socialdemòcrates. Per altra banda, la UE va tractar ahir de llevar ferro a les paraules de Topolanek del passat dimarts, quan va dir que el pla econòmic de Barack Obama conduirà a la UE a l'infern. Va ser un problema de traducció, diuen, i no un atac.

Aquesta noticia ha estat publicada el 27/3/2009 al diari el país

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada