1:13 / Publicat per Unió Europea(Portugal) /

INFORMACIÓ DE DINAMARCA

1. Bandera (Foto)

2. Extensió
43.094 km2
3. Població
5.447.084 habitants
4. President (Foto)

Margarita II de Dinamarca



5. 5 ciutats més important (Foto)
6. 5 monuments (Foto)
Copenhaguen-La sirena
Aarthus-Paseig de Aarthus
Aalborg- Un carrer important

Randers- Edifici important

Odense- La iglesia

7. 5 personatges actuals (Foto)
Connie Inge-Lise Nielsen

Connie Nielsen va néixer en 1965 en Frederikshavn, Dinamarca. La seva mare era clergue i el seu pare, un conductor d'autobús. Va Ser criada prop d'una petita vila cridada Elling. Va començar la seva carrera actoral treballant al costat de la seva mare en l'escena local. ALS 18 anys, va viatjar a Paris on treballo com actriu i model. Això, la va dur a aconseguir treball i a estudiar a Itàlia en una escola de Drama a Roma i al costat de Lydia Styx, professora en el Piccolo Teatre digues Milano.

Vigo mortensen:



8. 5 personatges històrics

Hamlet: El príncep més famós de la història de Dinamarca neix d'un mite que apareix ja en la literatura danesa al voltant de l'any 1200. No obstant això, no és fins a la publicació de l'obra del dramaturg anglès William Shakespeare al voltant de l'any 1600 el moment que la història del turmentat príncep danès comença a ser coneguda en l'exterior. La història de Hamlet és un dels grans atractius turístics de la ciutat de Elsinor (Helsingr), en el castell de la qual va situar Shakespeare tota la trama de la història.Hamlet: El príncep més famós de la història de Dinamarca neix d'un mite que apareix ja en la literatura danesa al voltant de l'any 1200. No obstant això, no és fins a la publicació de l'obra del dramaturg anglès William Shakespeare al voltant de l'any 1600 el moment que la història del turmentat príncep danès comença a ser coneguda en l'exterior. La història de Hamlet és un dels grans atractius turístics de la ciutat de Elsinor (Helsingr), en el castell de la qual va situar Shakespeare tota la trama de la història.






Michael Laudrup: El gran nom del futbol danès. Es va formar en la pedrera del Br de Copenhaguen, d'on va sortir cap al futbol italià. Durant els seus primers anys de carrera va viure alguns dels millors moments de la selecció danesa, amb les seves participacions en la Eurocopa del 84 i el Mundial del 86. Va passar per equips com la Juventus de Torí, el Barcelona i el Reial Madrid. Està considerat com un dels migcampistes amb més classe, qualitat, elegància i visió de joc dels últims anys. No obstant això, unes discrepàncies amb el seleccionador nacional van fer que renunciés a participar en el major èxit de la selecció nacional, el triomf en la Eurocopa de 1992. Es va retirar després del mundial de França en 1998.


Arne Jacobsen:
Nació en 1902 y murió en 1971. Arquitecto y diseñador danés. Uno de los máximos exponentes de la línea del racionalismo. Buena parte de sus edificios, como la sede de SAS en Copenhague, son hoy símbolos de la ciudad y algunos de sus referentes arquitectónicos. Sin embargo, no se limita al diseño de edificios, ya que se encarga de crear también mobiliario, una faceta por la que hoy se le aprecia tanto o más como por su capacidad arquitectónica. Entre sus obras principales están los sillones llamados “El Cisne” y “El Huevo”.




Søren Kierkegaard: El mayor filósofo danés de la historia nació en Copenhague en 1815. Durante su infancia se vio rodeado por el fallecimiento de varios miembros de su familia, lo que marcaría su vida y su obra. Tras obtener el grado de Magister en Copenhague, se trasladó a Berlín donde vivió dando tumbos. Una de sus obras más destacadas son los pensamientos que recoge en el “Diario”. Murió en 1855 y, pese a su corta vida se le considera como uno de los fundadores de la corriente del existencialismo.








Hans Christian Andersen: Va néixer en Odense en 1805, en una família humil. Era fill d'un sabater que li contava moltes històries durant la seva infància, fins que va morir quan Andersen tenia 11 anys. Es va traslladar a Copenhaguen en 1819 amb el propòsit de dedicar-se al teatre, quan tot just contava amb 14 anys, encara que sense massa èxit. Encara que va començar amb poemes i cròniques de viatge, en 1835 va començar a escriure històries per a nens. Entre les seves obres més destacades estan ?El patito lleig? o ?La sirenita?. Encara que també es va dedicar a altres gèneres, els contes per a nens li van fer mundialment conegut. Va morir en 1875.
9. Mapa físic
10.Noticia actual

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada