5:00 / Publicat per Unió Europea(Portugal) /


Calendari de festes:

GENER
El 20 de gener té lloc el banquet del sant patró en Vila de Feira.
FEBRER
El 2 i 3 de febrer té lloc el banquet de Pucharinhos en Évora.
MARÇ
En Braga, durant la Setmana Santa, les esglésies estan adornades amb les guirnaldas i en els carrers hi ha altars en la forma de la Creu.
El moment més commovedor és la processó del Sant Dijous, quan els penitents desfilen descalços i amb capuchos per la ciutat amb les torxes.
El 25 de març, en Aveiro el banquet dels vaixells de Moliceiros té lloc amb el motiu de la collita d'algues.
ABRIL
El 13 i 14 abril té lloc el festival de les flors en Madeira.
El 25 d'abril té lloc el festival de Murço en Aveiro.Aquest dia es commemora la Revolució dels Clavells, que va alliberar al país de la dictadura en 1974.
MAIG
El 2 i 5 de maig té lloc el festival de ceràmiques en Barcelos.
En Lisboa ocorren els Actes Contemporanis de la Música, organitzats per la Fundació Gulbenkian. El festival de pescadors del Senyor de Coagas té lloc en Sesimbra durant la primera setmana de maig. El festival de roses ocorre en Coagas durant la segona setmana de maig.
Els estudiants de Coïmbra celebren Queima dónes Fitas, durant la fi de l'any acadèmic, amb la foguera cerimonial amb un llamp de llum acolorit segons l'uniforme de cada col·legi.
El festival dura per tres dies, els estudiants es vesteixen de capote i el barret tradicionals i passen per la ciutat cantant contínuament el fado dia i la nit.
El 12 i 13 de maig ocorre el primer pelegrinatge de l'any en Fatima.
JUNY
Del 6 a 8, Amarante celebra a Sant Gonzalo.
A partir de mitjans de juny té lloc el festival de la Música. És una interpretació clàssica de música. Sao Joo té lloc el dia 23 i 24 de juny en Braga i Porto.
JULIOL
Solament durant els anys uniformes, el 4 de juliol, té lloc el festival de Rainha Santa a Coïmbra. Això és una cerimònia en honor de Santa Sobirana Isabel, l'estàtua de la qual passa pels carrers de la ciutat, acompanyada d'interpretacions, danses i dels focs artificials
El festival de Senhora do Forest ocorre en Funchal el 14 i 15 de juliol.
La celebració de San Jaime apostol té lloc el 25 de juliol.
AGOST
En Lisboa té lloc el festival del jazz a l'agost.
És és una data important per als amants de la música jazz, organitzat per la Fundació Gulbenkian. Cada any acull als grups i a les personalitats importants de l'actualitat.
SEPTEMBRE
El festival de la verema ocorre en Palmel, la primera setmana del mes.
El pelegrinatge del Virgén de la Penha ocorre en Guimarés el 8 de setembre. El festival de Pauliteros té lloc en Mirant do Douro durant la primera setmana del mes.
OCTUBRE
La Journada de Musica Antiga, té lloc a Lisboa, en la fundació Gulbenkian. És una interpretació antiga, nacional i internacional.
El 12 i 13 d'octubre té lloc l'ultimo pelegrinatge en Fatima.
NOVEMBRE
El festival de San Marino té lloc en Golega el 11 de novembre
De 11 a 18 se celebra el gran Festa digues Algarve en Portimo.
DESEMBRE
Se celebren Nadal i l'Any Nou en el tota Portugal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada